Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΜΠΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

115 4801

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, η καθιερωμένη Κατηχητική σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η εν Χριστώ ζωή κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».

Ο άγιος Καθηγούμενος, με την διακρίνουσα πνευματικότητα και τον καταληπτό θεολογικό του λόγο, μας παρουσίασε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού νηπτικού πατρός της Εκκλησίας μέσα από το πνευματικό βιβλίο του «Κλίμαξ», όπου ο Άγιος κλιμακωτά περιγράφει τις βαθμίδες της πνευματικής ζωής, όχι μόνο για τούς μοναχούς αλλά και για τούς εν τω κόσμω αγωνιζομένους Χριστιανούς. Πιο συγκεκριμένα ο Γέροντας Νεκτάριος επεσήμανε, πως η εν Χριστώ ζωή, σύμφωνα με τις παραινέσεις του Αγίου, δεν είναι μια ανώδυνη και άμοχθη ζωή για όσους θελήσουν να την ακολουθήσουν. Η αναζήτηση μιας τέτοιας ζωής, χωρίς διάθεση αγώνα, είναι μια επικίνδυνη πλάνη, γιατί δεν υπάρχει θέωση χωρίς Θεό, αγιασμός χωρίς «αίμα», νίκη χωρίς αγώνα, Εκκλησία χωρίς μαρτυρικό φρόνημα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο π. Νεκτάριο Κωτσάκη, για την πνευματική του συνδρομή στο «γεώργιο» της Τοπικής μας Εκκλησίας, έκλεισε την σύναξη λέγοντας: «στην Εκκλησία δεν μπορεί να υπάρξει θεωρία χωρίς πράξη, γι᾿ αυτό και οι Άγιοι  της Εκκλησίας, αφού έπαθαν και έμαθαν τα «θεία» είναι οι ασφαλέστεροι χειραγωγοί και οδηγοί μας, στο δρόμο της εν Χριστώ ζωής.

 

115 4804

115 4807

115 4815

115 4827

115 4819

 

Κράτα το