ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Εκκλησιαστικό μας Λύκειο είναι το μοναδικό στην Πελοπόννησο που διαθέτει οργανωμένο Οικοτροφείο - Εστία, που τελεί υπό την ευθύνη της ορθόδοξης Εκκλησίας και έχει ως σκοπό την μέριμνα για δωρεάν σίτιση και διαμονή των μαθητών μας καθώς και των σπουδαστών του ΙΕΚ Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας. 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • Τίτλος σπουδών (Απολυτήριο Γυμνασίου)
  • Πιστοποιητικό χρηστοήθειας από τον οικείο ιερέα, επικυρωμένο από τον Επίσκοπο
  • Πιστοποιητικό γεννήσεως

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Διεύθυνση του Σχολείου μας  κατά το διάστημα 20 Ιουνίου μέχρι 11 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
α. Η διάρκεια φοίτησης στο Λύκειο είναι 3ετής, με ολιγομελή τμήματα σε κάθε τάξη.
Το πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων Γενικής Παιδείας – Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι το ίδιο με το αναλυτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για τα Γενικά Λύκεια με την επιπλέον διδακτική διδασκαλία σε κάθε τάξη τεσσάρων (4) θεολογικών μαθημάτων και Βυζαντινής Μουσικής, με σκοπό τον προσανατολισμό των μαθητών στην εκκλησιαστική παιδεία, με έμφαση στο ήθος και σεβασμό στις αξίες της ορθόδοξης πίστεως, προετοιμάζοντάς τους παράλληλα, θεωρητικά και πρακτικά για την ιεροσύνη.

Τα θεολογικά μαθήματα είναι:

  • Αγιολογία
  • Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη
  • Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη
  • Ερμηνεία Καινής Διαθήκης
  • Ερμηνεία Πατερικών Κειμένων
  • Λειτουργική
  • Τελετουργική

β. Η διάρκεια φοίτησης στο ΙΕΚ Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης είναι 2 εξάμηνα.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Στόχος μας είναι η μόρφωση των μαθητών, η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων ιεροψαλτικής για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως ιεροψάλτες και η απαραίτητη προετοιμασία για το μέγα της ιεροσύνης υπούργημα.
Οι απόφοιτοι του εκκλησιαστικού λυκείου συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις  με σκοπό την εισαγωγή τους σε τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης και ειδικότερα στα τμήματα των Θεολογικών Σχολών και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (πρόσβαση με ειδικό ποσοστό!!!)
Πολλοί απόφοιτοι σταδιοδρομούν ως εκπαιδευτικοί, άλλοι ως υπάλληλοι στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα ή αναπτύσσουν δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

ΧΩΡΟΙ - ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορινθίας διαθέτει τους χώρους που απαιτούνται για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του, από πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο με σύγχρονους υπολογιστές και βιβλιοθήκη με θεολογικά και όχι μόνο βιβλία, μέχρι αίθουσα πιάνου και εκδηλώσεων

Υπάρχει δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ του σχολείου μας αλλά και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων «Sport Camp»

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

lykeio5

Οι απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου (Ε.Σ.Κ.) το έτος 1986 αποφάσισαν να ιδρύσουν σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Ε.Α.Ε.Σ.Κ.)» με σκοπό την διατήρηση της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Σ.Κ. με πρόεδρο τον κ. Ψυχογιό Αθανάσιο, πρότεινε στην Ολομέλεια να θεωρήσουν το Εκκλησιαστικό Λύκειο ως συνέχεια της ιστορικής Ε.Σ.Κ. το οποίο έγινε αποδεκτό και με τροποποίηση του καταστατικού γίνονται πλέον μέλη της Ε.Α.Ε.Σ.Κ. οι απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Κατά την τελευταία συνάντηση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο (15/05/2008) του Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων, των καθηγητών του Λυκείου και των αποφοίτων του, μεταξύ των άλλων προτάθηκε από τον Διευθυντή του Λυκείου και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, η πρόταση δημιουργίας παραρτημάτων της ένωσης αποφοίτων σε κάθε Ιερά Μητρόπολη της Πελοποννήσου για την καλύτερη επίτευξη των στόχων.

Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ε.Α.Ε.Σ.Κ. με το Εκκλησιαστικό Λύκειο είναι άριστες. Τέλος η Ε.Α.Ε.Σ.Κ. εκδίδει το περιοδικό «Η Φωνή Των Αποφοίτων Της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου» με μεγάλη επιτυχία.