ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

neoi

Το Κεντρικό Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου ιδρύθηκε για την αρτιότερη οργάνωση και καρποφορία του ποιμαντικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Μέσα στις αρμοδιότητές του είναι η ίδρυση ενοριακών κέντρων νεότητας και στη συνέχεια η εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Ως εκ τούτου συμπαρίσταται και εποπτεύει τα κατηχητικά σχολεία και τις κατασκηνώσεις, ενδιαφέρεται για την εξεύρεση και την επιμόρφωση κατάλληλων στελεχών ενώ παράλληλα διαχειρίζεται και προμηθεύει τα ενοριακά κέντρα και τα κατηχητικά σχολεία με το απαραίτητο εποπτικό υλικό.

Επίσης το Κεντρικό Γραφείο Νεότητας είναι υπεύθυνο για την οργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών, θεατρικών, μορφωτικών, εκδρομικών και άλλων παρεμφερών πνευματικών εκδηλώσεων που βοηθούν στην καλύτερη προσέγγιση των νεαρών ηλικιών και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των στελεχών και των μελών της εκάστοτε ενορίας.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μητρόπολη Κορίνθου λειτουργούν .neoi3

Κέντρα Νεότητας ενώ πληροφορίες για τα κατηχητικά σχολεία που λαμβάνουν χώρα σε κάθε ενορία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στο σύνδεσμο του αντίστοιχου ναού.

Στα Κέντρα Νεότητας προσφέρεται στα παιδιά και τους νέους ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων με σκοπό να γίνει το κατηχητικό σχολείο περισσότερο ελκυστικό και σύγχρονο.

Τα παιδιά εμπλέκονται στις διάφορες δραστηριότητες, ασχολούνται δημιουργικά, επικοινωνούν καλύτερα και περνούν το χρόνο τους ευχάριστα σ' ένα χώρο ασφαλή και προστατευμένο.

Χορευτικά τμήματα, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, αθλητικές δραστηριότητες, τμήματα ζωγραφικής και χειροτεχνίας, ενασχόληση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επιτραπέζια παιχνίδια, εκθέσεις παιδικού βιβλίου και χειροτεχνημάτων, συμμετοχή σε εκδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα, οργάνωση εκδηλώσεων με θρησκευτικό, εθνικό ή κοινωνικό περιεχόμενο κ.α. αποτελούν δράσεις που μπορεί κάποιος να συναντήσει στα Κέντρα Νεότητας της πόλης μας.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες που κάθε Κέντρο Νεότητας αναλαμβάνει επί μέρους να πραγματοποιήσει, υπάρχουν κι εκείνες που συντονίζονται από το Κεντρικό Γραφείο Νεότητας και πραγματοποιούνται με συνεργασία των Κέντρων Νεότητας. Πρόκειται για πρωταθλήματα mini-soccer μεταξύ των Κατηχητικών Σχολείων, παγκατηχητικές συναντήσεις ή κοινές εκδρομές και εκδηλώσεις.

neoi4

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων αλλάζει χρόνο με το χρόνο και γι' αυτό όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνούν με τους υπευθύνους των ναών ή των κέντρων νεότητας.

Παρόμοιες πληροφορίες διατίθενται και από την παρούσα ιστοσελίδα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410-22547