"ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ" ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ

Η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι της Κορινθίας, παράλληλα με την άσκηση του Μοναχικού βίου, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και τους κανόνες των Αγίων Πατέρων, ασκεί και την φιλανθρωπία προσφέροντας κοινωνικό έργο.

womenΔεν αρμόζει έναντι του Θεού ο απολογισμός του έργου της ενώπιον των ανθρώπων.
Η Μονή συντηρεί το ίδρυμα τούτο των απόρων γυναικών, διακινεί αυτό εξ ιδίων πόρων και εκ δωρεών, εξυπηρετεί τούτο με μοναχές εκ της αδελφότητος αυτής οι οποίες και διακονούν τις ποικίλες ανάγκες του ιδρύματος.

Το Ίδρυμα λειτουργεί από το έτος 1972 με την επωνυμία "ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ" ως πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, βάσει του καταστατικού του, νομίμως δημοσιευθέντος εις το υπ' αριθμ 119/29 - 01 - 1973 Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Καθ' ότι φιλανθρωπικό το Ίδρυμα προσλαμβάνει άπορες και εγκαταλελειμένες γερόντισσες, κατά προτίμηση από την επαρχία του Νομού Κορινθίας. Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιον με πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη και μέλη την Ηγουμένη της Μονής και τρεις Μοναχές. Κύριο έργο του Γηροκομείου είναι η εξασφάλιση χριστιανικού και ειρηνικού περιβάλλοντος στις ταλαιπωρημένες αυτές υπάρξεις.women2

Το φιλάνθρωπο χέρι του Θεού ευλογεί και ενισχύει την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. "Ζήσε, γνώρισε, αγκάλιασε κι' εσύ στα βάθη της δικής σου καρδιάς την ομορφιά που μπορεί να κρύβει το πρόσωπο του κάθε πλησίον.
Πίσω του στέκει ο Θεός"!