ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

krokidios nea1

Με την αρμόζουσα επισημότητα εγκαινιάσθηκε την Κυριακήν 27ην Ιουνίου 2010 η ανακαινισθείσα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην οδό Κροκιδά 4 στην Κόρινθο, παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Πρόκειται για την αίθουσα που κτίσθηκε από το ζεύγος Σωτηρίου Κροκιδά με τις ενέργειες του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Δαμασκηνού Παπανδρέου μετέπειτα Αρχιεπισκόπου, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού, το έτος 1933 για τις ανάγκες της πνευματικής οικοδομής του Ποιμνίου της Αποστολικής Μητροπόλεώς μας.

Ο πανδαμάτωρ όμως χρόνος έφθειρε την Αίθουσα σε σημείο, που αυτή να μη προσφέρεται για χρήση. Μέριμνα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ιεράς Μητροπόλεως είναι η ύπαρξη κατάλληλης υποδομής για την επιτέλεση του πολυποίκιλου Εκκλησιαστικού έργου. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο να ανακαινισθεί και εξωραϊσθεί η Αίθουσα, ώστε να στεγασθούν εκεί όλες οι νεανικές πνευματικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας καθώς και το Εκκλησιαστικό Κειμηλιοφυλάκειο. Η αίθουσα αυτή παραδόθηκε στον λαό της Κορίνθου με μία σεμνή τελετή στα πλαίσια των Δ΄ Κορίνθου Παυλείων και έκτοτε λειτουργεί απρόσκοπτα.

krokidios nea