ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

sothros-kiato-web

«. επείνασα γαρ και εδώκατέ μου φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με . αμήν λέγω υμίν, εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε». (Ματθ. κε', 35-40)

Η εκκλησία ως γνήσιος φορέας και εκφραστής της ζωής και του λόγου του Κυρίου επιδιώκει την παρουσία του Χριστού στο παρόν. Όπως ο Χριστός φρόντισε για το ψωμί χιλιάδων ανθρώπων μετά από τριήμερη naosδιδασκαλία, έτσι και η Εκκλησία μεριμνά εναγωνίως για τις βιοτικές ανάγκες αστέγων συνανθρώπων μας, ξένων, μεταναστών, περιθωριοποιημένων.


Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου εκτός της  προμήθειας τροφίμων σε ολο των Νομό σε 10δες οικογένειες μέσω της "Θεοπροσφοράς", προσφέρει γεύματα αγάπης σε περισσότερους από 600 συνανθρώπους μας (σε έτοιμα γεύματα αλλά και σε προμήθειες τροφίμων), στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου και από το Νοέμβριο του 2008 στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο. Η Εκκλησία θλίβεται και στενάζει για κάθε ψυχή που αδυνατεί να βρεί τα προς το ζην, γι' αυτό και επιδιώκει να οργανωθούν τέτοιες προσφορές αγάπης, ει δυνατόν σε κάθε ενορία.

Εκτός της οργανωμένης προσφοράς συσσιτίου στην Κόρινθο και το Κιάτο, έχει δημιουργηθεί στο Λουτράκι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού "Παναγίας Γιάτρισσας", ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης με:

  • κατ΄οίκον νοσηλεία σε οικονομικά ενδεείς
  • συμβουλευτική στηριξη σε εξαρτημένους απο ουσίες
  • οικονομικά βοηθήματα, ιματισμό και τρόφιμα
  • συμπαράσταση σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα

Στην παρούσα φάση και σε εβδομαδιαία βάση, 140 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα και είδη ένδυσης, ενώ σε καθημερινή βάση καλύπτονται(κατ΄οίκον) οι ανάγκες σίτισης σε 15 άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα

Επίσης μέσω του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβανίου, στον "Ξενώνα της Αγάπης" της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, παρέχεται δωρεάν φιλοξενία σε άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη.

.

Για να τελεσφορήσουν όμως επί μακρόν τέτοιες προσπάθειες χρειάζεται όλοι οι χριστιανοί να συστρατευθούν στο κάλεσμα του Χριστού μέσω της Εκκλησίας προσφέροντας τους εαυτούς τους ανιδιοτελώς, είτε παράχοντας πληροφορίες για αστέγους - πεινασμένους συνανθρώπους μας, είτε προσφέροντας αγαθά, είτε διακονώντας στο μαγείρεμα και στο σερβίρισμα.Ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες ολίγοι. Η Εκκλησία σας περιμένει.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Υπεύθυνος συσσιτίου Απ. Παύλου Κορίνθου
π
. Παναγιώτης Μαυραγάνης, τηλ. 2741024490

Υπεύθυνος συσσιτίου Μετ. Σωτήρος Κιάτου
π. Κλαύδιος Καλαράς, τηλ. 2742023074

Υπέυθυνος δράσεως στην Παναγία Γιάτρισσα Λουτρακίου
π. Νικόλαος Βασιλόπουλος,  τηλ 2744028020

Υπεύθυνος του "Ξενώνα της Αγάπης" Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου
π. Ιωάννης Γιαννακάς, τηλ. 2743031423