ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

img_0060_resize_resizeΣτους σημερινούς άοσμους καιρούς της ατομικότητας, μια από τις βασικές προτεραιότητες της Εκκλησίας μας είναι η προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Εκκλησία του Χριστού πρέπει να λειτουργεί ως Πανδοχείο Αγάπης και οι κληρικοί οφείλουν να είναι κοντά στο Ποίμνιο, όταν χειμάζεται, όταν δοκιμάζεται… Και στα ατυχήματα και στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες και στις αρρώστειες και οπουδήποτε.

Με πίστη στον εθελοντισμό και στην προσφορά, 47 ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς ιατρούς σε μαθήματα αρωγής πρώτων βοηθειών στο Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο, ακολουθώντας την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. 


Στόχος μιας τέτοιας εκπαίδευσης δεν είναι να υποκατασταθούν οι πλέον ειδικοί (γιατροί, νοσηλευτές, κτλ.), αλλά πριν αυτοί βρεθούν σε χώρο που τους έχουμε ανάγκη, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, εκεί όπου η βοήθεια «αργεί» να έρθει, να βρίσκεται ένας συνάνθρωπος μας που θα μπορεί να δώσει αυτό που ονομάζουμε «πρώτες βοήθειες».

Με την τελετή λήξης των 18 μαθημάτων που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2008, με ταπεινότητα, ανθρωπιά και ανιδιοτελή αγάπη, οι Ιερείς της Μητροπόλεως Κορίνθου μπορούν (υπό προϋποθέσεις) να σταθούν δίπλα μας σε κάτι αναπάντεχο και δυσάρεστο μέχρι να καταφθάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδεύσεως που προετοιμάζεται, θα αφορά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.