Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

 

DSC09918

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη Κατηχητική συνάντηση της ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού».Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και Θεολόγος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας,ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Αποχωρισμός –Αποχωρισμοί… Ένα μεγάλο γιατί».

 

DSC09915

 

Ο κ. Κατσιάρας με συνοπτικό, θεολογικό και τεκμηριωμένοΒιβλικό και «ψυχολογικό» λόγο ανέλυσε την έννοια του αποχωρισμού. Ποιο συγκεκριμένα τόνισε ότι η ζωή του ανθρώπου ξεκινά με έναν αποχωρισμό, το έμβρυο αποχωρίζεται - αποκόπτεται κυριολεκτικά από την μητέρα του, και με αποχωρισμό τελειώνει η ζωή του, όταν ο άνθρωπος αφήνει, αποχωρίζεται τους οικείους του και τα επίγεια.

Παρ᾿ όλο που όλοι οι αποχωρισμοί είναι επώδυνοι, και κατά βάθος δεν τους επιθυμούμε, ωστόσο είναι αναγκαίοι για να διαμορφώσουμε υγιή στάση απέναντι στην ζωή και στους άλλους. Μόνο μέσω του αποχωρισμού μπορούμε να αντιληφθούμε τον άλλον ως μία ύπαρξη διαφορετική από εμάς, με την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε σχέση αγάπης και σεβασμού. Αν δεν αποδεχτούμε την αναγκαιότητα και το γεγονός του αποχωρισμού, τότεή θα δημιουργούμε δεσμούς εξάρτησης με τους άλλους ή θα είμαστε εντελώς αποστασιοποιημένοι από αυτούς.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κατσιάρας κατέστησε σαφές ότι, μελετώντας την Αγία Γραφή, βλέπουμε πως η πράξη του αποχωρισμού – ύψιστό πρότυπο της οποίας είναι ο Ιησούς Χριστός – αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κοινωνία και παραμένει η ουσία του σχεδίου της Θειας Οικονομίας μετά την πτώση του ανθρωπίνου γένους.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα για την όμορφη και εποικοδομητική ομιλία τουκαι κλείνοντας τόνισε ότι, ο άνθρωπος πρέπει να παραμένει στην ζωή της Εκκλησίας χωρίς να την αποχωρίζεται γιατί τότε μόνο αισθάνεται και είναι πραγματικά ελεύθερος!

 

DSC09902

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤOY κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΣΙΑΡΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αποχωρισμός - Αποχωρισμοί....Ένα μεγάλο γιατί».`

 

DSC09905

 

DSC09912

DSC09917