Άρθρα

Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

20230310_202750.jpg

 

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, στην Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, καθώς και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς και π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, ενώ παρέστησαν πλήθος Πιστών, ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο Επιχειρηματίας και ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστος Πιέτρης.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ως περιόδου χαρμολύπης και ως περιόδου που χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα, ταπείνωση, προσευχή και νηστεία. Στο μέσον της Σαρακοστής η Εκκλησία μας θέτει στο επίκεντρο τον Τίμιο Σταυρό προκειμένου να λάβουμε απ’ Αυτόν την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, καθώς μέσω του Σταυρού Του ο Κύριος έφερε την Ανάσταση και μας έσωσε από τον Θάνατο. Η σκέψη αυτή μας δίδει χαρά. Ταυτόχρονα όμως μας καταβάλει και ο φόβος για την αμαρτία που έφερε τον θάνατο στην ζωή των ανθρώπων. Έτσι παρουσιαζόμενοι μπροστά στο μυστήριο της Πίστεως επικρατεί το συναίσθημα της χαρμολύπης που δεν επιτρέπει ούτε στον φόβο ούτε στην χαρά να επιβληθούν. Ο Χριστός ήλθε «ζητῆσαι καὶ σῶσαι τὸ ἀπολωλός» (Λουκ, ιθ’, 10) επομένως ο κάθε πιστός ενώ έχει το σφίξιμο του φόβου, έχει και την ελπίδα της χαράς και της σωτηρίας, γι’ αυτό τόσο απόψε όσο και κάθε Παρασκευή της Μ. Σαρακοστής, η Παναγία μας τοποθετείται στο κέντρο του Ναού για να πρεσβεύει στον Υιό Της και Θεό μας προκειμένου να μην μας καταβάλει η κατάθλιψη. Ψάλλαμε ακόμα στην Θ’ ωδή «Φείσαι ο Θεός, της κληρονομιάς σου τας αμαρτίας ημών…» παρακαλώντας τον Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας κάνει κληρονόμους της Βασιλείας Του. Μπορούμε επομένως οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουμε με πνευματικό τρόπο περιστάσεις, θλίψεις και ανάγκες του βίου μας, που όπως ψάλλουμε στον Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας, μας κυκλώνουν όπως οι μέλισσες το κερί.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους η Θεοτόκος «Παραμυθία» που μας παρηγορεί να πρεσβεύει ώστε μέσω της χαρμολύπης να έχουμε την δύναμη να αγωνιστούμε, να συγχωρήσουμε και να νικήσουμε!

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ