Άρθρα

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΙΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

20230225_075655.jpg

Στον Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου, στο Κοκκώνι Κορινθίας, λειτούργησε σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και στην συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Σωκράτους Μπούλιαρη, υιού του Αιδεσ. π. Παρασκευά Μπούλιαρη, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Ισθμίας. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ερμηνεύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα, επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας δεν διαχωρίζει τους ζώντες από τους κεκοιμημένους, καθώς οι μεν (νεκροί) αποτελούν την θριαμβεύουσα Εκκλησία, ενώ οι δε (ζώντες) την Στρατευομένη. Η τελευταία, σύμφωνα με τον Απ. Παύλο, οφείλει να χαρακτηρίζεται από πειθαρχία, «Εἰ ζῶμεν πνεύματι, πνεύματι καὶ στοιχῶμεν» (Γαλ. ε’, 25) και τα μέλη Της να αγωνίζονται ως αθλητές πορευόμενοι την ζωή του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι κατανοούμε καλύτερα ότι η ζωή είναι ένας συνεχόμενος αγώνας με χαρές, λύπες στεναχώριες αλλά και βραβεία και όταν έρχονται οι πάσης φύσεως δυσκολίες δεν απελπιζόμαστε, αλλά ενθυμούμενοι τον πολύαθλο, για τους πολλούς αγώνες που έδωσε στην ζωή του και βγήκε νικητής, Δίκαιο Ιώβ θα αναφωνούμε «ὁ Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλατο· ὡς τῷ Κυρίῳ ἔδοξεν, οὕτω καὶ ἐγένετο· εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον εἰς τοὺς αἰῶνας»!

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε το κήρυγμα του απευθύνοντας λόγους παραμυθητικούς προς την οικογένεια του μακαριστού Σωκράτη, τον Ιερέα πατέρα του και την Πρεσβυτέρα μητέρα του, την σύζυγο, τα παιδιά του και τα αδέρφια του!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ