Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2026, η Πανκορινθιακή Ιερά Αποδημία στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών και προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου και την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β΄, τελέσθηκαν ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Στο κήρυγμά του ο π. Άνθιμος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο δεσμό των πιστών με την Υπεραγία Θεοτόκο και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ για τη φιλοξενία και την ευλογία του, ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ/ρος π. Γεώργιος Φανερός, και ο Ιεροκήρυξ του Ιερού Προσκυνήματος, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σέττας, καλωσόρισαν εγκάρδια τους Κληρικούς και τους προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου τους.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
