Άρθρα

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ.

 

115 1607

 

Την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή Χριστουγέννων, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, π. Αθανάσιο Πέζο και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αναφερόμενος στην γενεαλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι ο Ι. Ευαγγελιστής αναφέρει όλους τους προπάτορες (προγόνους) του Ιησού Χριστού, για να μας βεβαιώσει ότι ο Χριστός ήταν και Υιός του Θεού αλλά και γνήσιος Άνθρωπος, ώστε να δύναται με την θυσία Του να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παράλληλα, εξήρε την πίστη των Δικαίων Προπατόρων του Κυρίου μας, οι οποίοι με υπομονή και καρτερικότητα υπέμειναν βάσανα, αιχμαλωσίες ακόμα και μαρτύρια, προκειμένου να παραμείνουν εδραίοι στην πιστή τους. Ολοκλήρωσε δε, τους διδακτικούς του λόγους ευχόμενος αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη και ομόνοια, καθώς όλοι οι παρόντες πιστοί, με την προτροπή του π. Αρκαδίου, του έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα οποία άκουσε με πολύ χαρά και συγκίνηση δίδοντας τους την Αρχιερατική του ευλογία.

115 1643

 Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μεταφέρθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου, στο Επισκοπικό Μέγαρο, η οποία γέμισε από τα παιδιά, του Κατηχητικού Σχολείου, του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, που έψαλλαν και αυτά με την σειρά τους τα πατροπαράδοτα Κάλαντα μεταφέροντας κατ᾿ αυτόν τον τρόπο, όσο το δυνατόν καλύτερα,  το μήνυμα των Χριστουγέννων.               

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ