Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ. Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

20240502_081927.jpg

 

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την παράδοση του Ι. Μυστηρίου της Θ. Λειτουργίας από τον Κύριο, ώστε οι άνθρωποι με την συμμετοχή τους σε Αυτό αλλά και σε όλα τα Ι. Μυστήρια, να αποτελούμε μέρος της βασιλείας του Θεού. Η σημερινή Θ. Λειτουργία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί σαν σήμερα παραδόθηκε από τον Χριστό στους Μαθητές Του και δι’ Αυτών στο σύνολο της Εκκλησίας σε ολόκληρη την Οικουμένη. Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του γιατί μια τέτοια σημαντική ημέρα νέοι οικογενειάρχες μαζί με τα μικρά παιδιά τους προσήλθαν να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό και την τιμή σ’ Αυτόν που θυσιάστηκε για να καθαρίσει με το Αίμα Του τις αμαρτίες μας.

Ας προσέλθουμε στο Άγιο Ποτήριο προέτρεψε ο Μητροπολίτης μας, χωρίς βιασύνη, με τάξη, ησυχία και θερμή προσευχή ευχόμενοι να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας!

 

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ