ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» ΚΑΛΕΤΖΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΩΝΤΑΣ & ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ & ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ Μ. ΚΑΝΟΝΟΣ.

 

2529.jpg

 

 

Στην εσπερινή Θ. Λειτουργία, των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, χοροστάτησε χθες Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στην Ι. Μονή Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου. Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος την ως άνω Ι. Μονής και ο, εκ των αδελφών αυτής, Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του που προσκυνητές από την Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ι. Ναού και υπεύθυνο της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, συμμετείχαν προσευχητικά μαζί με τους προσκυνητές της Ι. Μονής σ’ αυτή την κατανυκτική Εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

Ακολούθως ερμήνευσε το ανάγνωσμα από το βιβλίο των Παροιμιών (κεφάλαιο ιε’,20-323-ιστ’, 4), επισημαίνοντας ότι ο σοφός Σολόμωντας αγωνιούσε με τους λόγους του να κρατήσει τον Λαό στις παραδόσεις και στην Λατρεία του Θεού. Οι λόγοι αυτοί στηρίζονται και στην αγάπη, καθώς αυτή περικλείει όλο το νόημα της Πίστεώς μας, όλους τους νόμους και την σοφία του Θεού, ανακουφίζοντας παράλληλα τις ψυχές των ανθρώπων που αγαπούν τον Θεό και δι’ Αυτού όλους τους ανθρώπους και όλη την κτίση. Ο Θεός όμως, που είναι Αγάπη, επιθυμεί να αγαπάμε και τους εχθρούς μας και ο Σολομώντας γράφει ως προς αυτό «δεκταὶ παρὰ Κυρίῳ ὁδοὶ ἀνθρώπων δικαίων, διὰ δὲ αὐτῶν καὶ οἱ ἐχθροὶ φίλοι γίνονται.» Ταυτόχρονα, ο Θεός ακούει και εκπληρώνει αυτά που Του ζητάει, όποιος προσεύχεται σ’ Αυτόν και σέβεται Θεό και συνανθρώπους, ενώ απομακρύνεται από τους ασεβείς. Για να οδηγηθούμε στην «αγκαλιά» του Κυρίου μας ο σοφός Σολομώντας επέδειξε την λύση μέσω «ἐλεημοσύνων καὶ πίστεων».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την σύντομη ερμηνευτική αναφορά του ευχόμενος η φετινή Ανάσταση να γεμίσει τις καρδιές μας από την αγάπη και την φιλανθρωπία Του ελεήμονος Θεού!

 

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ