ΕΓΚΑΙΝΙΑ « ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/6/2010 

«Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ « ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 

Με την αρμόζουσα επισημότητα εγκαινιάσθηκε την Κυριακήν 27ην Ιουνίου ε.έ. η ανακαινισθείσα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην οδό Κροκιδά 4 στην Κόρινθο, παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
Πρόκειται για την αίθουσα που κτίσθηκε από το ζεύγος Σωτηρίου Κροκιδά με τις ενέργειες του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Δαμασκηνού Παπαν-δρέου μετέπειτα Αρχιεπισκόπου, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού το έτος 1933 για τις ανάγκες της πνευματικής οικοδομής του Ποιμνίου της Αποστολικής Μητροπόλεώς μας.
Ο πανδαμάτωρ όμως χρόνος έφθειρε την Αίθουσα σε σημείο, που αυτή να μη προσφέρεται για χρήση. Μέριμνα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ιεράς Μητροπόλεως είναι η ύπαρξη κατάλληλης υποδομής για την επιτέλεση του πολυποίκιλου Εκκλησιαστικού έργου, έτσι κρίθηκε απαραίτητο να ανακαινισθεί και εξωραϊσθεί η Αίθουσα, ώστε να στεγασθούν εκεί όλες οι πνευματικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας και η οποία παραδό-θηκε στον λαό της Κορίνθου με μία σεμνή τελετή στα πλαίσια των Δ΄ Κορίνθου Παυλείων.
Τον Αγιασμό των Εγκαινίων ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πλαισιούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και άλλους, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα ευχαριστών τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση. Διευ-κρίνησε επίσης ότι μέχρι να διαμορφωθεί ο χώρος του Εκκλησιαστικού Μουσείου το υπερώον της «Κροκιδείου Αιθούσης» θα φιλοξενεί έργα από αυτό, τα οποία συντηρούνται.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής του Νομού μας κ. Αικατερίνη Φαρμάκη, ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευ-ματικός και εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, το μέλος αυτού, ὁ κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
Σε συνδυασμό με τα εγκαίνια της «Κροκιδείου Αιθούσης» τιμήθηκε από την Τοπική μας Εκκλησία για τις εργώδεις προσπάθειές του επί σειρά ετών και την εν γένει προσφορά του στον χώρο της μουσικής, τιμώντας επαξίως την πόλη μας και την Κορινθία ολόκληρη, ο Διευθυντής της χορωδίας Κορίνθου και της χορωδίας Ο.Τ.Ε. κ. Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος. Για το έργο του και την προσφορά του μίλησε εμπνευσμένα ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεώς μας και αντιφώνησε ευχαριστών τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την τιμή ο κ. Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, στον οποίον ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέττα συνοδευόμενη από επίσημο Αρχιερατικό Γράμμα και μία χρυσή «μπαγκέττα».
Η χορωδία απέδωσε τραγούδια και η όλη τελετή έκλεισε επιτυχώς, αφού ακο-λούθησε μικρή δεξίωση των παρισταμένων, συγχαίροντας ο κόσμος τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τον τιμηθέντα χορωδό.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ