ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.30 π.μ. ΤΟ 9Ο ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ» (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ). ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/6/2010 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 09.30 π.μ. ΤΟ 9Ο ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ» (ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ). ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ «Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ».

Το 9ο Ιερατικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7η Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπολεώς μας «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» το οποίο βρίσκεται στο Ι. Προσκύνημα των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο και το οποίο θα εγκαινιασθεί επισήμως την Κυριακή 20η Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ.
Κύριο θέμα των εργασιών του Συνεδρίου ήταν ο με κάθε επισημότητα Εορτασμός των «Δ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ», με την συμμετοχή κι᾿ εφέτος αντιπροσωπείας της Ι. Συνόδου και του ίδιου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Οι εορτασμοί θα συνεχισθούν με τα εγκαίνια της Ανακαινισμένης «Κροκιδείου Αιθούσης» την Κυριακή 27η Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. και θα κορυφωθούν με τον Πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Τρίτης 29η Ιουνίου, στον Αρχαιολογικό χώρο και συγκεκριμένα στο Βήμα του Γαλλίωνος, όπου εκήρυξε ο ίδιος ο Απ. Παύλος.
Δόθηκαν Οδηγίες στους ιερείς και μοιράστηκε το έντυπο υλικό των Εκδηλώσεων καθώς και ένα βιβλίο για τον κάθε ιερέα με θέμα «Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

Τέλος μετά από ένα μικρό κέρασμα κηρύχθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο η λήξη του Συνεδρίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ