«ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018» ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.

 

115 9414

 

Την κατ’ έτος καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τήνου πραγματοποίησε κι εφέτος, το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με πλήθος Ιερέων και 750 προσκυνητές εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, ολοκληρώνοντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τους προσκυνητές υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Τήνου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο στον Εσπερινό της Δευτέρας 2 Ιουλίου, στο Ι. Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ του Ιερού Προσκυνήματος Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σέττας καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τους Κορινθίους Προσκυνητές εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου του Δ΄, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, των Ιερέων και του ευσεβούς λαού της Τήνου.

Την επομένη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, αναφερόμενος στις μεσιτικές πρεσβείες της Παναγίας μας, η οποία ανακουφίζει τον πόνο και τις δυστυχίες των πιστών και προστατεύει την Πατρίδα μας διαχρονικά. Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για την διευκόλυνση όλων των προσκυνητών. Ακολούθως, αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και παρότρυνε τους πιστούς να εμπιστεύονται τον Χριστό και την Μεγαλόχαρη Μητέρα Του καθώς μόνον απ’ Αυτούς μπορούν να λαμβάνουν Χάρι, ενώ ταυτόχρονα ανέπεμψε προσευχές στην Ευαγγελίστρια υπέρ της Πατρίδας μας και υπέρ του δοκιμαζομένου Ι. Ιδρύματος, τονίζοντας με νόημα ότι «Νεφύδριον εστί και θάττον παρελεύσεται», δηλαδή, σύννεφο είναι και γρήγορα θα περάσει.

Με την Ιερή αυτή αποδημία του Σεβ. Μητροπολίτου μας μαζί με ικανό μέρος του εμπεμπιστευμένου Ποιμνίου του και με τις ολόθερμες προσευχές όλων στη Μεγαλόχαρη, ολοκληρώθηκαν κι εφέτος τα «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018».

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.