ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

20230201_183506.jpg

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Μέγα Εσπερινό, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023. Το παρόν εκτός του πλήθους των Ενοριτών έδωσαν οι Υφυπουργοί κ. Χρίστος Δήμας και κ. Νικόλαος Ταγαράς, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία - Ελένη Σούκουλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Νικόλαος Λάσκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι πρώην και υποψήφιοι.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, χρησιμοποιώντας τα Παλαιοδιαθηκικά Αναγνώσματα του Εσπερινού, ερμήνευσε τον τρόπο με τον οποίο ο Κύριος, που είναι Δημιουργός του σύμπαντος, θέλοντας να επαναφέρει τον πεπτωκότα και απομακρυσμένο από το θέλημα του Θεού άνθρωπο στην μετάνοια και στο πρότερο κάλλος του συνάπτει τις δύο Διαθήκες, την Παλαιά και την Καινή. Με την Παλαιά υπόσχεται, άμα τη τηρήσει των εντολών και του Νόμου Του, την σωτηρία του. Ο Λόγος του Θεού ενηνθρώπησε και με την σάρκωσή Του ο Νομοθέτης τηρεί τον Νόμο και δεν τον καταλύει, όπως τον κατηγορούν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, αλλά τον συμπληρώνει· και με το Άχραντο Σώμα και το Τίμιο Αίμα Του συνάπτει την Νέα, την Καινή Διαθήκη. Στην σημερινή εποχή έχουμε την ευλογία να βιώνουμε τα γεγονότα, που συνέβησαν τότε, μέσα από την Εκκλησιαστική ζωή και την ζωντανή παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού στην ζωή μας. Η σωτηρία μας δεν θα έρθει δι᾿ εκπροσώπων, που μπορεί να στείλουμε στην Εκκλησία, αλλά με την δική μας μετοχή. Το παράδειγμα το λαμβάνουμε από τον ίδιο τον Χριστό, ο Οποίος σαράντα ημερών εισήλθε στον Ναό, τήρησε τον Νόμο, εκκλησιάστηκε από τον Δίκαιο Συμεών. Με την είσοδο μας στον Ναό και με την μετοχή μας στην λατρεία αισθανόμαστε ότι βρήκαμε τον απολεσθέντα Παράδεισο, τον οποίο ευχήθηκε οι πάντες να αποκτήσουν ως καρπό του εναγκαλισμού τους με τον Θεό.

Την επομένη, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας λαμβάνοντας αφορμή από την υπάρχουσα, ειδική για την ημέρα, Οπισθάμβωνο Ευχή, ευχήθηκε σαν άλλοι Συμεώνες ν’ αγκαλιάσουμε τον Χριστό, όπως κι Εκείνος μας αγκαλιάζει και να μεταβληθούμε όλοι σε Ναό του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα, ανακοίνωσε στους Πιστούς την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π. Γεωργίου Σαλάτα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βλασίου, Πολιούχου του Ξυλοκάστρου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Ξυλόκαστρο.

 

 

            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ