Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Την έναρξη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ. Διονύσιος, τελώντας τον καθιερωμένο Αγιασμό, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας.

Πρώτος ομιλητής για  την εφετεινή περίοδο, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας και υπεύθυνος της Σχολής Γονέων Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η οικογένεια ως θεσμός εν Χριστώ». Ο ομιλητής με θεολογικό και εύληπτο λόγο, παρουσίασε την σχέση άνδρα – γυναίκας, η οποία ευλογείται μέσα από το Ιερό Μυστήριο του Γάμου, απαρτίζοντας τον Ιερό δεσμό - θεσμό της οικογένειας, ως τύπο - εικόνα Χριστού και Εκκλησίας, σύμφωνα και με την Παύλειο θεολογία.

Η οικογένεια ως θεσμός εν Χριστώ, στηρίζεται στην Θεία Χάρη και δεν έχει καμμία ανθρώπινη νομοτέλεια, αλλά  συνιστά μέτρο Οικονομίας του Θεού με απώτερο σκοπό την τελειοποίηση (σωτηρία) τόσο των συζύγων όσο και των παιδιών τους. Με οδηγό τους Πατέρες της Εκκλησίας, παρουσίασε τα γνωρίσματα της Χριστιανικής οικογένειας, βάσει της απόληξης του Συμβόλου της Πίστεώς μας (Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική) παίρνοντας ως παράδειγμα την οικογένεια Στεφανά (Α’ Κορ. 16),η οποία αποτέλεσε πρότυπο Χριστιανικής οικογένειας.

Αμέσως μετά το πέρας της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον εισηγητή, μετέφερε προς το ακροατήριο την αγωνία του, για όσα συμβαίνουν στην Χώρα μας, από αυτούς που τορπιλίζουν τον Ιερό θεσμό της οικογένειας, προβάλλοντας  νέα ήθη και ξενόφερτα μοντέλα συμβίωσης.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα συστρατεύσεως Κλήρου και Λαού για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις συνάξεις αυτές και ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής, ούτως ώστε να υπάρξει το «εν Χριστώ λήμμα» και να επιτευχθεί ο στόχος της πατροπαράδοτης Χριστιανικής οικογένειας, ως «κατ' οίκον Εκκλησίας».