Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΡΙΑ κ. ΚΩΝ/ΝΑ ΑΓΓΙΣΤΡΙΩΤΗ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

 

DSC00820

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, στην γεμάτη από κόσμο «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο και με την παρουσία μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κορίνθου υπό τον Διευθυντή τους κ. Βασίλειο Μπογιατζή, ο πρώτος κύκλος ομιλιών των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» για το Κατηχητικό έτος 2019-2020. Προσκεκλημένη του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου η κ. Κων/να Αγγιστριώτου, Ψυχαναλύτρια του Πανεπιστημίου Λουβαίν του Βελγίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Διαδικασίες δόμησης της προσωπικότητας: ένα αίνιγμα σε τρεις χρόνους: ο Οιδίποδας».

Η κ. Αγγιστριώτου, με ακαδημαϊκό τρόπο αλλά και με βάση τις εμπειρίες της, ομίλησε για την ψυχανάλυση, το «Οιδιπόδειο σύμπλεγμα» και πως δομείται η προσωπικότητα του ανθρώπου από την βρεφική ηλικία σε τρεις χρόνους (χρονικές περιόδους) κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικές για την περαιτέρω ψυχολογική του εξέλιξη. Κλείνοντας η κ. Αγγιστριώτου επεσήμανε ότι ο ψυχαναλυτής για να βοηθήσει οφείλει να έχει επίγνωση του τι είναι ο άνθρωπος και ότι η Εκκλησία μας προσφέρει ως θεραπεία τον πολύτιμο μαργαρίτη, τον Χριστό, που, όπως λέει ο Αββάς Ισαάκ, αν έχεις αίσθηση τον εκλαμβάνεις.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη την κ. Κων/να Αγγιστριώτου για την εμπεριστατωμένη ομιλία της και κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων προανήγγειλε ότι θα συνεχιστούν οι εσπερινές ομιλίες κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις 6:30 το απόγευμα, με εκλεκτούς κήρυκες του Θείου λόγου.

DSC00816

DSC00823

DSC00828

DSC00830

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ