Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

DSC01772

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η τελευταία για φέτος Κατηχητική Σύναξη Πνευματικού καταρτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου Αττικής, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος».

Ο π. Ματθαίος Χάλαρης χρησιμοποίησε μια άκρως θεολογική αλλά ταυτόχρονα και ανθρώπινη προσέγγιση, ώστε να πλησιάσουμε καλύτερα το βαθύτερο νόημα της θυσιαστικής αγάπης του Εσταυρωμένου Λυτρωτή μας, που έχει ως αποκορύφωμα τα άχραντα Πάθη, τα οποία υπέμεινε εκούσια για εμάς. Αναλυτικότερα, ο π. Ματθαίος αντλώντας αναφορές από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, συσχέτισε την σάρκωση με την σταύρωση. Αιώνιο σύμβολο αυθεντικής αγάπης, που είναι σχέση ζωής και πόνος σταυρικός, υπογράμμισε ο ομιλητής, είναι ο Νυμφίος της Εκκλησίας Ιησούς Χριστός, που με το Πανάγιο Αίμα Του, το οποίο έχυσε πάνω στο Σταυρό, ξέπλυνε το προπατορικό αμάρτημα και χάρισε στον άνθρωπο την ζωή και την αθανασία. Μόνο δια της εν μετανοία μετοχής στα Άχραντα Μυστήρια της Εκκλησίας μας ο άνθρωπος κοινωνεί και μετέχει στην λυτρωτική θυσία του Γολγοθά, την οποία υπέστη ο Χριστός για χάρη μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη εγκάρδια και ευχαρίστησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ματθαίο Χάλαρη για την όμορφη ομιλία του. Ολοκλήρωσε δε, τον ενδιαφέροντα διάλογο, που ακολούθησε, σημειώνοντας ότι: το εκούσιο Πάθος του Χριστού μας σώζει, μας αφθαρτοποιεί και μαζί με την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, μας προσανατολίζει να βλέπουμε σύνολη την αποκάλυψη του Θεού στην ζωή μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα «Καλό Πάσχα»!

 

DSC01762

DSC01753

 

DSC01763

DSC01774

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟY π. ΜΑΤΘΑΙΟY ΧΑΛΑΡΗ