Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜ. κ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ «ΣΙΝΑΪΤΗΣ» ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

IMG 20181126 200709

 

Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, και σύμφωνα με το ανακοινωθέν Πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αρσένιος «Σιναΐτης» με θέμα: «Η ελπίδα στην εν Χριστώ ζωή». Τον Πανοσ. Ομιλητή καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος μαζί με ομάδα εκ του Ποιμνίου του επισκέπτεται για προσκυνηματικούς λόγους την Αγία Γη στα Ιεροσόλυμα, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως και Υπεύθυνος του Προγράμματος Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Ο π. Αρσένιος, με πνευματικότητα στον γεμάτο από την παράδοση της Εκκλησίας μας και από Σιναΐτικες εμπειρίες λόγο του, με Αγιογραφικές αναφορές από το βιβλίο της Γενέσεως και τα χειρόγραφα του Κουμράν, μίλησε για την ελπίδα, που για τους πιστεύοντας υποστασιάζεται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός, όπως τόνισε, είναι η μοναδική ελπίδα του κόσμου, είναι Αυτός που δίνει λύση στα κάθε είδους αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, και καλεί κάθε άνθρωπο να αφεθεί με εμπιστοσύνη στο πέλαγος της αγάπης Του. Μόνο κοντά στον Χριστό ο άνθρωπος βρίσκει νόημα, τόνισε ο π. Αρσένιος, και με αυτήν την ελπίδα πορεύεται σε όλο τον επίγειο βίο του.

Ο π. Άνθιμος ευχαρίστησε εγκάρδια εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.  Διονυσίου τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αρσένιο «Σιναΐτη», ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα πνευματικής ζωής με ερωτήσεις επί της εισηγήσεως, και ανανέωσε τις  πνευματικές και ωφέλιμες αυτές συναντήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018. 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ