ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 

20210919 085746

 

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της κλοπής του Τιμίου Σταυρού από τους Πέρσες, την νικηφόρο εκστρατεία που πραγματοποίησε ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος και την επιστροφή του Τιμίου Σταυρού από τον ίδιο τον Αυτοκράτορα στην πόλη των Ιεροσολύμων, καθώς και την Ύψωση του Σταυρού από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Άγιο Ζαχαρία όπου όλοι έψαλλαν το «Σῶσον Κύριε τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς Βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα», επισημαίνοντας ότι σε αυτό το ιστορικό γεγονός άπαντες έθεσαν πάνω από την ευημερία τους τον Σταυρό του Κυρίου, κάτι που στις μέρες μας γίνεται πλέον σπάνια. Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι και οι Κυριακές, μία πριν την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και μία μετά, είναι αφιερωμένες στον Σταυρό του Χριστού μας και η Εκκλησία μας πολύ διδακτικά τοποθετεί Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα που αναφέρονται σ᾿ Αυτόν. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε ότι δια του Σταυρού έρχεται η χάρις του Θεού και επειδή αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί βιωματικά ο Απ. Παύλος μας νουθετεί: «Χριστῷ συν εσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκ έτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός» (Γαλ. β’,20), και ευχήθηκε στους παρισταμένους Πιστούς να αξιωθούντην πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση!

 

20210919 104107

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου όπου με αφορμή τις Εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μικρασιάτικα 2021», παρευρέθηκε μετά του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικολάου Ταγαρά, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχου κ. Αθηνάς Κόρκα, της Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας κ. Μαρίας- Ελένης Σούκουλη - Βιλιάλη και εκπροσώπων του Στρατού και της Αστυνομίας, στο επιμνημόσυνο Τρισάγιο για τους απανταχού της γης τελειωθέντας Μικρασιάτες καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία και στο Μνημείο Μικρασιατικών Προσφύγων.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.