ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

2022-01-21 12-12-46-603

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου η εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας Βατοπαιδίου, ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, συνεργάτες του Κληρικούς στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και τους Διακόνους του. Εν συνεχεία, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου συνιερουργούντων των Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, π. Αθανασίου Πέζου, του Σταυροφόρου-Οικονόμου π. Νικολάου Βαρδουνιώτη και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γερασίμου Λάμπου.

2022-01-21 12-14-48-084

 

 Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της θαυματουργού Ι. Εικόνος. Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε και αυτός στους ευλαβείς προσκυνητές για το θαυματουργό Ι. Εικόνισμα της Παναγίας της Παραμυθίας και τον ιδιαίτερο σύνδεσμό που έχει μαζί Του, από την πρώτη φορά που προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. κ. Εφραίμ, τέλεσε την Ι. Πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας. Η Παναγία μας είναι η Γλυκιά Μάνα, η Παρηγοριά και η Παραμυθία και σκεπάζει όλον τον κόσμο εξαιρέτως δε τους Κορινθίους, που τιμούν και ευλαβούνται το Ι. Εικόνισμά Της που φυλάσσεται στο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής.

2022-01-21 12-15-10-093

 

 Σήμερα το πρωΐ Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, τελέσθηκε υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανασίου Πέζου Ι. Παράκληση ενώπιον του Ι. Εικονίσματος της Παναγίας Παραμυθίας.  

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.