Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.

 

 

2021-05-07 11-44-31

 

Στην πόλη των Μεγαρέων και στον Ι. Ναό των Πολιούχων της Αγίων Έξι (6) Μαρτύρων, μετέβη χθες το πρωί της Πέμπτης, 6 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, έχοντας λάβει την κυριαρχική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, προκειμένου να εκπληρώσει το Εκκλησιαστικό αλλά και ανθρώπινο καθήκον και να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Πανοσ. Αρχιμ., κυρού Πολυκάρπου Ταμπάκου, ο οποίος πλήρης χάριτος και ημερών απεβίωσε.

Ο Μητροπολίτης μας, μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας, εις την οποία έλαβαν μέρος διάδοχοι συνεφημέριοι του αειμνήστου και οι διάκονοι του, στον Επικήδειο Λόγο του ανέσυρε μνήμες από την παιδική του ηλικία και εξήρε την προσωπικότητα του μεταστάντος, ενθυμούμενος το απλό και ανεπιτήδευτο του χαρακτήρος του, την ευσυνειδησία και την αυταπάρνηση, με την οποία διηκόνησε τόσο τον προσφυγικό οικισμό Μελί Μεγάρων, τόπο καταγωγής των γονέων του Ποιμενάρχου μας, όσο και άλλες Ενορίες της πόλεως των Μεγάρων, προσελκύοντας με αξιοθαύμαστο και χριστοτερπή τρόπο τους νέους και τις νέες στην διακονία της Εκκλησίας του Χριστού. Υπήρξε άξιος και ευλογημένος Ιερεύς του Υψίστου, με πρωτοπόρες ιδέες και γνήσιο Εκκλησιαστικό φρόνιμα και καλλιέργησε τις ιερατικές κλήσεις πολλών μετέπειτα Κληρικών και Αρχιερέων. Κατέλειπε δε μνήμη καλού και αγαθού Κληρικού, γεγονός που επιβεβαίωσε περίτρανα και η στιγμή, που τον κάλεσε κοντά του ο Κύριος, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι της παρακείμενης εις τον Ι. Ναό οικίας του και αφού άκουσε από τα χείλη του Ιερέως το «Δεύτε λάβετε Φως…» και ανέμενε ν’ ακούσει και το «Χριστός Ανέστη»!

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον λόγο του με συλλυπητήριες ευχές προς τους οικείους του μακαριστού και με θερμές ευχαριστίες προς τον επιχώριο κυριάρχη και αγαπητό του αδελφό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο, ο οποίος για ακόμη μια φορά του παραχώρησε την άδεια να παραστή προσευχόμενος στην ευλογημένη πόλη των Μεγάρων και στην Ι. Μητρόπολή του, για αγαπητό και προσφιλή του πρόσωπο.  

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

 

2021-05-07 11-44-3 1

 

2021-05-07 11-44-32 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.