Άρθρα

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

DSC09114

 

Το βράδυ της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων με τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. ΑΓΑΠΙΟΥ, πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης αποδόθηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική και τη νεανική χορωδία, με χορωδούς την κ. Έλκη Καρβουντζή και τον κ. Δημήτρη Γαζή αντίστοιχα. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά παρουσίασαν το θεατρικό με τίτλο «το πεύμα των Χριστουγέννων», υπό την καθοδήγηση του κ. Αθανασίου Κανατσούλη, που συγκίνησε και έδωσε αφορμή για επίκαιρα μηνύματα. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα των παιδιών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με επικεφαλής την κ. Ελένη Γερονίκου.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος, οι Ιερείς του Ιερού Ναού Απ. Παύλου: Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου, π. Παναγιώτης Μαυραγάνης και π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Ιερείς π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και π. Παναγιώτης Αναστασόπουλος ως και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεώργιος Μαρινάκης. Την εκδήλωση μετέδωσε απευθείας ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός «rap media Κόρινθος» του οποίου τη διεύθυνση ευγνωμόνως ευχαριστούμε!

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε στο κοινό εγκάρδιες πατρικές Αρχιερατικές ευχές, υπογράμμισε το αληθινό μήνυμα της Ενανθρωπήσεως και Συγκαταβάσεως του Θεού, που μεταδίδεται στους πιστούς εκτός των λατρευτικών συνάξεων και με την παρούσα εκδήλωση, σε αντιδιαστολή με τον κοσμικό, εθιμοτυπικό και καταναλωτικό τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων. Συνεχάρη τους συντελεστές τις εκδήλωσης και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και τα παρακινούν να συμμετέχουν στις Κατηχητικές συνάξεις, διένειμε δε στα παιδιά «ευλογίες», εκ της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθησε για όλους εορταστικό τραπέζι στην «Τζάφειο» Αίθουσα της Ενορίας μας.

 

ΕΚ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ.

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ