Άρθρα

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ & Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

 

20220912 123658

 

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, αποδεχόμενοι με μεγάλη χαρά, τις προσκλήσεις των Διευθυντών, Καθηγητών και των Μαθητών, και συμπαραστατούμενοι από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας ευλόγησαν την μαθητιώσα νεολαία της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς μας, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2022-2023.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά, κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών τους, τελέσθηκε η Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία: 2ο Δημοτικό Κορίνθου, 1ο Λύκειο & 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου, 4ο Λύκειο Κορίνθου, Λύκειο Λουτρακίου, Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων των Τοπικών Αρχών.

Τόσο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας όσο και ο άγιος Κεγχρεών απευθυνόμενοι στους μαθητές και στις μαθήτριες, ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα, ομίλησαν κατάλληλα και ευχήθηκαν για ένα υγιές και πνευματικά καρποφόρο νέο σχολικό έτος. Ο Ποιμενάρχης μας προέτρεψε δε τους μαθητές-μαθήτριες να ομοιάσουν στον Χριστό, δηλαδή, να προκόπτουν σε «σοφίᾳ καὶ ἡλικίᾳ καὶ χάριτι παρὰ Θεῷ καὶ ἀνθρώποις» (Λουκ. β΄, 52) αλλά και να θυμούνται τα λόγια του Πλάτωνα «ἐπιστήμη χωριζομένη ἀρετῆς πανουργία τις, καί ού σοφία φαίνεται». Να είναι κοντά στον Θεό γιατί μακρά Του ο άνθρωπος δεν έχει ούτε γαλήνη ούτε ειρήνη. Και οι δύο Αρχιερείς δεν παρέλειψαν να ευχηθούν καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά στους δασκάλους, καθηγητές, στους γονείς των μαθητών, αλλά και σ’ όλους τους παρισταμένους Εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Εκπαιδευτικών και άλλων Αρχών.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

                       

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.