ΝΕΑ

Άρθρα

«ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022»ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022» ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

 

 

2022-06-10 13-04-40-036

Σύσκεψη για τα «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, εκπροσώπων όλων των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και υπολοίπων Φορέων της πόλεως Κορίνθου, καθώς και Ιερέων και Ιεροψαλτών του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα οι προγραμματισμένες Λειτουργικές και Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου μας και Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος, πέραν των τεχνικών και λειτουργικών ζητημάτων, που αναλύθηκαν, εξέφρασε την έκδηλη προσμονή και την χαρά του, καθώς μετά από δύο σκληρά χρόνια «αποχής», λόγω των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, εφέτος μπορούμε επιτέλους να τιμήσουμε πάνδημα και λυτρωτικά τον Απόστολό μας με όλες τις καθιερωμένες πλέον λειτουργικές πανηγυρικές εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα, τα συναισθήματα χαράς του πολλαπλασιάστηκαν με την επίσης μετά διετίας διεξαγωγή του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των Φορέων δίδοντας τους, ως ευλογία, το επανεκδοθέν, υπό της Ι. Μητροπόλεως μας, βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου με τίτλο «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ».

 

2022-06-10 13-04-47-108

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.