Άρθρα

ΟΙ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου

το πρωί του Μ. Σαββάτου.

20220423 083303 

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους, το Μ. Σάββατο το πρωί, 23 Απριλίου 2022, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ι. Ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία, την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο από της ενθρονίσεώς του, αλλά και για να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

20220423 091847

 

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τέλεσε επίσης το πρωί του Σαββάτου την Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου.

 

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

 

20220423 235614

 

Οι περιορισμένοι εορτασμοί της παρελθούσης διετίας λόγω της θλιβερής πανδημίας ώθησαν χιλιάδες κυριολεκτικά πιστούς να προσέλθουν στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, ώστε να συμμετάσχουν στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη τους, τον βοηθό Επίσκοπό τους, τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και τους συνανθρώπους τους την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τα Προπύλαια του Ι. Ναού, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες παρισταμένους τόνισε ότι η πίστη μας στον Αναστημένο Θεάνθρωπο μας κάνει να μην φοβόμαστε τίποτα, αφού εκείνος νίκησε μεγαλειωδώς τον θάνατο και κατέστησε και εμάς δίπλα Του αιώνιους νικητές. Από σήμερα, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας συμπορευθούμε με τον Χριστό διατρανώνοντας προς πάσα κατεύθυνση το «Χριστός Ανέστη»!

Μάλιστα, διημείφθη και ένας πολύ όμορφος διάλογος μεταξύ του Ποιμενάρχου μας και των Πιστών, όταν ο ιεροψάλτης, κατά την διάρκεια των «Αίνων» και συγκεκριμένα στο Δοξαστικό, έψελνε το «Αναστάσεως ημέρα … συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει» τον διέκοψε ερωτήσας άπαντες: «Στην αρχή του Τριωδίου εκζητήσαμε συγχώρεση, ώστε να αξιωθούμε να κοινωνήσουμε στην Ανάσταση. Εμείς σήμερα δίδομε συγχώρηση σε όλους;». Για να λάβει ένα μεγαλοπρεπές «Ναι», που αγαλλίασε τις ψυχές όλων των παρισταμένων!

 

Χριστός Ανέστη!

 

20220424 004836

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.