Άρθρα

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

 

20220421 231030

 

Την Ακολουθία των Αχράντων Παθών τέλεσε την Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, σύμφωνα με αυτό που απαιτούν όλες οι Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και με την συμμετοχή πλήθους Πιστών τελέστηκε η «Σταύρωση», ακροάσθηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, που κατά παράδοση αναγιγνώσκονται αυτήν την ημέρα από την χορεία των Ιερέων και ακολούθως ξεκίνησε η προσκύνηση του Εσταυρωμένου Ιησού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ομίλησε για το σχήμα του Τίμιου Σταυρού που ενώνει όλη την ανθρωπότητα με τον Θεό, τονίζοντας πως στις μέρες αυτό έπαψε να συμβαίνει γι’ αυτό και διερχόμαστε αλλεπάλληλες κρίσεις. Ευχήθηκε λοιπόν η Χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να είναι πάντοτε μαζί μας, να μην μας εγκαταλείψει και να μας εμπνέει χαρίζοντας υγεία, Ζωή και Ανάσταση!

 

Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

 

20220422 120403

 

Την επομένη το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκαν με ευλάβεια και κατάνυξη η Ι. Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου Ιησού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο με την συμμετοχή και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναλύοντας όλα όσα διημείφθησαν τις Άγιες αυτές ημέρες και τον τρόπο με τον οποίο επωφελούμαστε οι Χριστιανοί από το Θείο Πάθος. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ενώπιον του Επιταφίου του Κυρίου μας ανέπεμψε ευχές και παρακλήσεις προς Αυτόν, υπέρ της Πατρίδος μας, του λαού της Ι. Μητροπόλεως μας και ολόκληρου του κόσμου και ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τους μεστούς, θεολογικούς του λόγους και τους Πιστούς για την αθρόα και με ευλάβεια συμμετοχή τους.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ