Άρθρα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

20210610 074631

 

Με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, εορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Κληρικοί του Ι. Ναού, ενώ τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε, κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος, με τον γνωστό ποιητικό του λόγο, ερμήνευσε το τροπάριο της ζ΄ Ωδής του Κανόνα της Αναλήψεώς «Επί των ώμων Χριστέ, την πλανηθείσαν άρας φύσιν, αναληφθείς, τω Θεώ και Πατρί προσήγαγες» και αναφέρθηκε στην σημασία που έχει το Ωμοφόριο του Επισκόπου, καθώς συμβολίζει το απολωλός πρόβατο, για το οποίο ο Χριστός, ως Καλός Ποιμένας,θυσιάστηκε προς σωτηρία του.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Θωμαΐδη για το κήρυγμά του και επεσήμανε ότι ο Χριστός με την Ανάληψή του ανέβηκε «όπου ην το πρότερον» (Ιω. στ΄, 62-63), όχι μόνον ως Θεός, αλλά και ως τέλειος Άνθρωπος, αναλαμβάνοντας στους ώμους Του την ανθρώπινη φύσηκαι προσφέροντάς της την θέωση. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο Επίσκοπος, ο οποίος είναι «εις τόπον και τύπον Χριστού», αναλαμβάνει στους ώμους του τις ψυχές του Ποιμνίου του με σκοπό να το οδηγήσει στην Βασιλεία του Θεού, χαρίζοντάς του την αιώνια μακαριότητα!

Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την αυτή ημέρα τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι, ομιλήσας επικαίρως για το νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.