Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΟΡΕΩΝ.

 

2025051923.jpg

 

Το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Μαΐου 2025, ετελειώθη εκδημήσασα προς Κύριον η Μεγαλόσχημος Μοναχή της Γυναικείας Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Μακρίνα, (κατά κόσμον Κονδυλία) Μπογιατζή (1936 - 2025).

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την 12ην μεσημβρινή της Δευτέρας, 19 Μαΐου 2025, στο Καθολικό της Ι. Μονής, στην οποία και προέστη, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στην Εξόδιο Ακολουθία της αδελφής έλαβαν μέρος οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, Εφημέριος Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεγχρεών, Πανοσ. Σύγκελλος - Οικονόμος π. Πρόδρομος Αντωνίου, Πανοσ. Ιερομόναχος π. Λογγίνος Αρχόντης εκ της ανδρώας Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και οι Διάκονοι π. Χρήστος Χίλιας και π. Άγγελος Σαλάτας. Συμπροσευχόμενοι, εκτός της Αδελφότητος της Ι. Μονής, παρέστησαν ο ανεψιός της μακαριστής Αρχιμ. π. Χαράλαμπος Κοροβίλας εκ της Ι. Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας και η Ηγουμένη της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου Γερόντισσα Ξένη συνοδευόμενη από αδελφή της Ι. Μονής.

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος ομίλησε επίκαιρα και μετέφερε συλλυπητήριες ευχές προς την Ηγουμένη της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη και την συνοδεία της για την ανάπαυση της αοιδίμου Μοναχής Μακρίνης «ἐν τόπῳ ἀνέσεως, ἐν τῷ οἴκῳ τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ, ἐν τῇ χώρᾳ τῶν ἐκλεκτῶν Του καί ἐν τῇ τρυφῇ τοῦ Παραδείσου».

Ας είναι αιωνία αυτής η μνήμη!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ