ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΛΛΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΗ.

 

07-28 06-27-58-912

 

Στο χωριό Αθίκια Κορινθίας και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μετέβησαν χθες Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσαν, την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Συγκέλλου κυρού Αθανασίου (κατά κόσμον Ελευθερίου) Γκότση, Εφημερίου του Ιερού Ναού Μεταστάσεως Θεοτόκου Αλμυρής Κορινθίας, στην οποία και παρέστησαν πλήθος Κληρικών.

 

2021-07-28 06-28-58-059

 

 

Τον Επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφερόμενος στο Ευαγγελικό «γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε τὴν ἡμέραν οὐδὲ τὴν ὥραν ἐν ᾗ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται.» (Ματ. κε΄, 13), επεσήμανε ότι όλοι όσοι είναι βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος και πιστεύουν στον Θεό οφείλουν να είναι πάντοτε έτοιμοι και να προσδοκούν αυτό, που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως «προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν, καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος». Πολύ περισσότερο οφείλουν να το πιστεύουν και να είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από αυτόν τον κόσμο οι Κληρικοί που με την χειροτονία τους ανέλαβαν το υπούργημα να διαχειρίζονται και να οικονομούν την Χάρι του Θεού. Οι Ιερείς είναι προεγνωσμένοι και εκ Θεού προορισμένοι, όσο μικροί και αμαρτωλοί κι αν είναι, να κατανοούν, να αγαπούν, να συμπονούν τους συνανθρώπους τους και να συγχωρούν τις αμαρτίες τους αλλά και να κηρύττουν στον κόσμο την παρουσία του Θεού και να μεταδίδουν τις δωρεές και την χάρη Του.

 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και κατά την διακονία του στην ακριτική Κάρπαθο αλλά και στην, για σύντομο χρονικό διάστημα, διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία. Ο ιδιαιτέρως τραγικός τρόπος, που έφυγε από την παρούσα ζωή λόγω του τροχαίου ατυχήματος, οδήγησε τον Σεβασμιώτατο να ομιλήσει παραμυθητικά προς την μητέρα και τον αδελφό του αειμνήστου και να τους τονίσει ότι ο λόγος του Κυρίου είναι αληθινός και πρέπει πάντοτε να είμεθα έτοιμοι να αναχωρήσουμε από τον παρόντα κόσμο, έχοντας στις αποσκευές μας την αγάπη μας για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, καθώς και τις διακονίες που προσφέραμε σ’ αυτούς.    

 

Συλλυπητήριο ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, ο και χειροτονήσας αυτόν, την οποία και αναδημοσιεύομε πιο κάτω αλλά και ο ομότιμος καθηγητής κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, Άρχοντας Οφφικίαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα, το οποίο και ανεγνώσθη κατά την Εξόδιο Ακολουθία. Συγκινητικοί, τέλος, υπήρξαν και οι λόγοι μιας παλαιάς Ενορίτισας του από την Κάρπαθο, η οποία και παρευρέθη στην Κηδεία του.  

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

 

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

2021-07-20 13-29-03-078

2021-07-28 06-28-03-168

2021-07-28 06-29-02-179

 

 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.