Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΡΕΩΝ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

 

2021-09-16 10-25-26-620

 

Στην Χαλκίδα και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου μετέβη την Τρίτη εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςπροκειμένου να λάβει μέρος στην Ι. Αγρυπνία που ετελέσθη με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Φιλοθέου, 15 Σεπτεμβρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Στην Ι. Αγρυπνία χοροστάτησε και προέστη της Θ. Λειτουργίας ο εορτάζων άγιος Ωρεών συγχοροστατούντων και συλλειτουργούντων του επιχωρίου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος μεταξύ των οποίων ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νικόδημος Ευσταθίου και οι Ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως. Ομίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και την «Σταυροφορία» του Οσίου Φιλοθέου και τον παραλλήλισε με όλους τους ανθρώπους, που φέρουν ο καθένας τον δικό του Σταυρό. Ομοίως και ο Θεοφιλέστατος άγιος Αρχιγραμματεύς τιμά από μικρό παιδί το όνομα του, ως φιλόθεος εργάτης της Εκκλησίας μας από τις μικρότερες θέσεις έως και την πλέον διακεκριμένη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατέληξε δε την ομιλία του ευχόμενος εις αυτόν βαθμούς ειρηνικούς και προκοπή βίου και πίστεως στην δε συμπροσευχόμενη παρούσα μητέρα του να τον χαίρεται, να τον καμαρώνει και να έχει πάντοτε την ευχή του!

Σημειωτέον ότι οι τρεις προερχόμενοι εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιερείς,που συλλειτούργησαν, συνδέονται επί πολλά χρόνια με αδελφικούς και πατρικούς πνευματικούς δεσμούς και το Ιερό Συλλείτουργό τους έδωσε την ευκαιρία, εκτός της συμπροσευχής, να μνησθούν «ημερών αρχαίων» από την διακονία τους στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.