Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙA ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΕΤΕΛΕΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ Α’ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

20221204_125321.jpg

 

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού και του εν Αγίοις Πατρός ημών Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, ημέρα κατά την οποία εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, ο Μακαριστός, από Κορίνθου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Δαμασκηνός (1891-1949) και ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ (1913-1998). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, μετά των Διακόνων του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Χρήστου Χίλια και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’ μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και ετέλεσε ευγνωμόνως Τρισάγιον επί των τάφων των αοιδίμων Αρχιεπισκόπων, κυρού Δαμασκηνού, του Παπανδρέου, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού γενομένου ως και των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ του Τίκα και Χριστοδούλου του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός.

Είθε ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές των μακαριστών «εν τη χώρα των ζώντων και εν τη γη των πραέων». Ας είναι η μνήμη τους αιώνια!

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

20221204_125215.jpg