38η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ & Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΑΝΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου η 38η Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Της Ιερατικής Συνάξεως θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου, Επισκόπου Κορίνθου, όπου υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν Του, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου σε ανάμνηση και της επετείου Ενθρονίσεως του(26-11-2006), καθώς και της πρώτης του Θ. Λειτουργίας ως Μητροπολίτου Κορίνθου. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του εν Κορίνθω.

Εισηγητής της Ι. Συνάξεως, που θα επακολουθήσει της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, θα είναι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Δ/ντης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος θα παρουσιάσει το προγραμματισμένο στην σειρά της θεματικής ενότητας «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (Εξομολογητική) θέμα του: «Η πνευματική υποστήριξη στη σύγχρονη κοινωνία». Της εισηγήσεως θα επακολουθήσει συζήτηση σχετική με το θέμα, καθώς και επί άλλων πνευματικών, διοικητικών και κοινωνικής φύσεως θεμάτων ως και οδηγίες του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου για τον «Έρανο της Αγάπης» εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ