ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ Ι. ΑΝΔΡΩΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

 

 

20210502 190613

 

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά τα υγειονομικά μέτρα, ετελέσθη κι εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος απότον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον αδελφό της Ι. Μονής π. Λογγίνο Αρχόντη και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Γεώργιο Μαρινάκη.

20210503 092008

 

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, στην αυτή Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπότου Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων του Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη, του Σταυροφόρου Συγκέλλου – Οικονόμου π. Προδρόμου Αντωνίου, αδελφού της Ι. Μονής και των Διακονών π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γεωργίου Μαρινάκη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής κ. Αγάπιος παρέστη συμπροσευχόμενος. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξι.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα, τόνισε ότι, παρά τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται, η Εκκλησία μας εόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βιωματικά και με τον Αναστάσιμο ύμνο «Δεύτε λάβετε φώς» κάλεσε τους πιστούς να μεταδώσουν το μήνυμα της Αναστάσεως προς όλο τον κόσμο και να «λουστούν» από το Ανέσπερο Φώς του Χριστού! Στο επίλογο του ευχήθηκε έτη πολλά προς τον Θεοφιλέστατο και στην υπ’ αυτόν Ι. Αδελφότητα!

 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.