ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ.

 

20210509 094901

 

Στο Ξυλόκαστρο και στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου βρέθηκε χθες, Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Ιωάννη Γαλάνη και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, τέλεσε την Θ. Λειτουργία, με αφορμή την εκ μεταθέσεως από της 17ης Απριλίου εις την Κυριακή του Θωμά μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά. 

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μακάριο, τον Νοταρά, Αρχιεπίσκοπο Κορίνθου και γόνο της επιφανούς οικογενείας των Νοταράδων, εκ Τρικάλων Κορινθίας. Τόνισε ότι, ο Άγιος Μακάριος αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του, σε δίσεκτους χρόνους και κάτω από τον Τούρκικο ζυγό, έδωσαν ακόμα και την περιουσία τους, ώστε τα παιδιά των συμπατριωτών μας να διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα. Παράλληλα, προετοίμαζαν τους Έλληνες, υπό το Φως της Αναστάσεως και του Αναστημένου Χριστού, για την απελευθέρωση-ανάσταση του Έθνους μας. Επεσήμανε δε, ότι ο Άγιος, παρά τις εξορίες, δεν έπαψε να κηρύττει τον Χριστό και την Ανάσταση σ’ όλη την Επικράτεια προσφέροντας στην Εκκλησία πλήθος Νέο-εθνοϊερομαρτύρων. Προέτρεψε δε τους Πιστούς και ιδιαιτέρως τους «συντοπίτες» Του να τιμούν τον Άγιο Μακάριο μιμούμενοι τα Πνευματικά και τα Πατριωτικά του κατορθώματα και να αναγνωρίζουν την συμβολή και την σημαντικότητα του ρόλου Του στην Εκκλησιαστική και γενικότερη ιστορία του τόπου μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην πανδημία, τονίζοντας ότι ελπίδα μας είναι ο Χριστός, ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων. Οφείλουμε φυσικά να ακούμε τους ιατρούς, γιατί και η ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα και οι θεραπείες είναι εκ Θεού δοσμένα, επιβάλλεται δε, να μην λησμονούμε την βαθύτερη Αλήθεια της ζωής, τον αιώνιο «εμβολιασμό» με το φάρμακο της αθανασίας, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.