ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».

 

Την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ. μ. και στην Κροκίδειο Αίθουσα (παραπλεύρως του Επισκοπείου) στην Κόρινθο εγκαινιάζεται η νέα Κατηχητική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον τίτλο: «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ». Πρόκειται για μια Ποιμαντική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, που αποσκοπεί στον καταρτισμό των πιστών και στην εν Χριστώ πνευματική οικοδομή τους. Το «ειδικό βάρος» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, για εφέτος, επικεντρώνεται στην διαφώτιση των Χριστιανών μας σε θέματα που αφορούν στην Πίστη ως ζωή του Λαού του Θεού αλλά και σε θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6.00-8.00 μ. μ. με διακεκριμένους ομιλητές Κληρικούς και Λαϊκούς, προσκεκλημένους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σ’ αυτές τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προς όφελός σας κατά την προτροπή του Αποστόλου μας «… καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε, το αυτό φρονείτε, ειρηνεύετε και ο Θεός της αγάπης και ειρήνης έσται μεθ’ υμών» (β’ Κορ. ιγ’, 11).

Πρώτος ομιλητής αυτών των Κατηχητικών Συνάξεων θα είναι ο κ. Απόστολος Νικολαῒδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Δόγμα και ζωή».

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας γι’ αυτό και σας περιμένουμε με πολλή χαρά την Δευτέρα, 16η τρέχοντος μηνός, στην Κροκίδειο Αίθουσα. Από τους Ι. Ναούς δύνασθε να προμηθεύεσθε το πρόγραμμα των Συνάξεων, όπου αναγράφονται οι ομιλητές και τα θέματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

mitropoli programma omilion-FINAL

mitropoli programma omilion-FINAL2