"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ"

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ….

«Επάγγελμα συκοφάντης»

 

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα βάλει με την τεχνολογική πρόοδο. Είναι από το Θεό. Ο Θεός μας έδωσε μυαλό, λογική, νου για να μπορούμε να προχωρούμε τεχνολογικά και επιστημονικά. Αυτό που βλάπτει και δεν επιτρέπεται, είναι η κακή χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αποτέλεσμα της τεχνολογίας είναι και τα blogs.Δυστυχώς όμως, μερικοί από αυτούς που χρησιμοποιούν τα blogs έγιναν επαγγελματίες συκοφάντες. Δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να γεννούν στη νοσηρή τους φαντασία συκοφαντίες εναντίον τίμιων και αθώων ανθρώπων. Αντί να είναι δημιουργικοί είναι καταστροφικοί. Κρύπτονται πολλές φορές στην ανωνυμία και προσπαθούν να σπιλώσουν ανθρώπους και να τους γκρεμίσουν.

Ας γνωρίζουν όμως, ότι ο συκοφάντης υποφέρει περισσότερο από το συκοφαντούμενο. Ο συκοφαντούμενος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι και δεν αφήνει τον εαυτό του να υποφέρει με τις συκοφαντίες των συκοφαντών. Μπορεί προς στιγμήν να βλάπτεται, αλλά γνωρίζει πολύ καλά, ότι «άγει εις φως ο χρόνος την αλήθειαν». Όταν μάλιστα ο συκοφαντούμενος είναι πιστός  χριστιανός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Ούτε καν να ανησυχεί. Γνωρίζει, ότι ο Παντογνώστης Θεός γνωρίζει τα πάντα. Πέραν τούτου γνωρίζει, ότι ο Παντογνώστης Θεός εν καιρώ θα αποδώσει δικαιοσύνη. Θα τιμωρήσει τον συκοφάντη και αμείψει τον συκοφαντούμενο. Σεις που συκοφαντείτε, αεροπυκτείτε. Κοπανάτε αέρα. Η συκοφαντία δεν θα καλύψει την γη. Η αλήθεια θα επιπλεύσει και θα επικρατήσει. «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επι της γης».

 

(¨ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ¨, Νοέμβριος 2011, Νο. 280, σελ. 4, Εκδότης: Ελληνική Ορθόδοξος Μητρόπολις Τορόντο(Καναδάς))