ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑ.

 

0-02-05-ee6ffe6cf675d8c194fede1b8fb19f851a2efc39f2438d60cee5deb198d74fbf_f869caff.jpg

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συκιάς την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Γεωργίας Βασιλαρά, αδελφής του κ. Γεωργίου Βασιλαρά.

Στον επικήδειο του ο Ποιμενάρχης μας ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της Εξοδίου Ακολουθίας, εκ της Α’ προς Θεσσαλονικείς Eπιστολής του Αποστόλου Παύλου (κεφ δ΄, 13-17) τονίζοντας το γεγονός ότι, ως Χριστιανοί έχουμε την λύση στο πρόβλημα του θανάτου αρκεί να πιστεύσουμε στoν Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο μας. Αν δεν πιστεύσουμε τότε θα είμαστε έρμαια στην αγωνία, τον φόβο και την απογοήτευση και θα καταστούμε απαρηγόρητοι. Ο κόσμος και τα του κόσμου τερπνά μας τραβούν σαν μαγνήτης, εάν όμως προσκολληθούμε στον Χριστό και αγωνιστούμε μαζί Του, τότε «καν αποθάνουμε» θα ζήσομε. Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι δεν φεύγουμε από την ζωή για να πάμε στον θάνατο, αλλά φεύγουμε από την ζωή του «θανάτου» για να πορευθούμε στην γαλήνη της αιωνιότητος.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας παρηγορητικούς λόγους στον αδελφό της θανούσης, στους οικείους τους και σε όλους τους παρισταμένους, που τον ευχαρίστησαν θερμά για την παρηγορητική παρουσία του στην Εξόδιο Ακολουθία. Μεταξύ αυτών και ο ανάδοχος της θανούσης κ. Φώτιος Παπαγεωργίου, Θεολόγος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής της Κορίνθου και συμπαραστάτης της Ι. Μητροπόλεως μας, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο ομίλησε με θερμά λόγια για την πίστη και το ανήσυχο πνεύμα της αοιδίμου αναδεκτής του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.