ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΤΗΝ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΗ Ι. ΜΟΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/9/2010

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ

ΤΗΝ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,  ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΗ Ι. ΜΟΝΗ.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ι. Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού, με ευκαιρία την ιερή πανήγυρή του. Μετά την τέλεση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με λόγους διδακτικούς στο πλήθος που είχε κατακλύσει το Ι. Ησυχαστήριο και τόνισε την σημασία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αναφερόμενος και στον Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου Απ. Παύλο, ο οποίος εξήρε στις Επιστολές του τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν «και τούτον  εσταυρωμένον» (Α’Κορ. β’,2).

Στην συνέχεια παρατέθηκε δείπνο στο οποίο συνέφαγαν με τον Σεβασμιώτατο ο βουλευτής κ. Κ. Κόλλιας και πολλοί από τους Πολιτευτές των επερχομένων Δημοτικών Εκλογών, όπως ο υπ. Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός, ο Δήμαρχος Τενέας κ. Χρ. Χασικίδης, ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Δ. Κορινθίων κ. Ν. Σταυρέλης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Απ. Παπαφωτίου και κ. Αθ. Πισιμίσης κ.α. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία. 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προέστη στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγ. Βλασίου Τρικάλων Κορινθίας, όπου πλήθος πιστών συρρέει σ᾿ αυτήν την ημέρα της Υψώσεως του Τ. Σταυρού, διατηρούντες παλαιά παράδοση της πανήγυρης, αυτήν την ημέρα, όλων των Σταυροπηγιακών Μονών, όπως ήταν παλαιά και η συγκεκριμένη Ιερά Μονή, ομιλήσας επίκαίρα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στην ίδια Ιερά Μονή ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την κουρά της Ρασοφόρου Μοναχής Θεοδότης (κατά κόσμον Μαρίας) Ζαμάνου, από το Κιάτο, απευθύνας λόγους πνευματικής οικοδομής σ᾿ αυτήν και την αδελφότητα.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ