«Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2013» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΩΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


IMG 4061  Το βράδυ της 29ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός στο Βήμα του Γαλλίωνος, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Πρόκειται για μια ωραιότατη εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους των πόλεων απ’ όπου διήλθε ο Απόστολος Παύλος άρα και η Κόρινθος, στην οποία όχι μόνο διήλθε αλλά διέμεινε πλέον του ενάμισι χρόνου, μεταφέροντας το Ευαγγελικό κήρυγμα στην Ελλάδα.

 

Στην Ι. Μητρόπολή μας επιφυλάχθηκε η ιδιαίτερη ευλογία, ώστε η Αρχαιολογική σκαπάνη να ανακαλύψει το ακριβές μέρος, το γνωστό «Βήμα» για το οποίο πολύτιμες πληροφορίες μας παρέχει το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων της Καινής Διαθήκης, όπου ο Απόστολος μας προπηλακισθείς οδηγήθηκε να απολογηθεί στον Ρωμαίο ανθύπατο της Αχαῒας Γαλλίωνα γιατί εκήρυττε Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον.

 

Στον χώρο αυτό τελέσθηκε κι᾿ εφέτος ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος και εκφώνησε τον Πανηγυρικό λόγο, ως και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

 

Άξιο παρατηρήσεως υπήρξε το γεγονός της παρουσίας του πλήθους του ευσεβούς λαού από όλες της Αρχιερατικές περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που με λεωφορεία ήλθαν και κατέκλυσαν τον Αρχαιολογικό χώρο για να τιμήσουν τον Προστάτη Απόστολό μας.

 

Την εκδήλωση τίμησαν τόσο οι τοπικές Αρχές του Νομού μας όσο και οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών και φορέων από όλη την Κορινθία, η δε χορωδία «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Καρασταμάτη, η φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων υπό την διεύθυνση της κ. Γλυκερίας Μωραϊτάκη και το στρατιωτικό άγημα μαζί με άλλα «αγήματα» Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων λάμπρυναν ιδιαίτερα την τελετή.

 

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμότατες ευχαριστίες του Μητροπολίτου μας προς όλους τους παρισταμένους αλλά και προς αυτούς που συνέργησαν για την επιτυχή έκβαση των Εορταστικών Εκδηλώσεων «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2013» όπως τον Δήμαρχο Κορίνθου κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Υπαλλήλους του Δήμου, τους Ιερείς μας, τις Μοναστικές αδελφότητες και τα Εκκλ. Συμβούλια των Ι. Ναών Απ. Παύλου Κορίνθου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχ. Κορίνθου, την Περιφερειακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και τους Διοικητές τους (το Στρατό, την Τροχαία, την Αστυνομία, την Ασφάλεια τους εθελοντές Πυροσβέστες), την Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Κ.Α.Σ., τα εκλεκτά σωματεία των Ιεροψαλτών που λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τις τελετές, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» και την «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» και τα Τοπικά Μ.Μ.Ε..

 

Την εκδήλωση έκλεισαν οι νέοι του Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» και των Κατηχητικών της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αρχαίας Κορίνθου, που φορώντας τοπικές ενδυμασίες, παρουσίασαν πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην κεντρική Πλατεία του χωριού υπό τα χειροκροτήματα και τις θερμές επευφημίες όλων των παρισταμένων και τα θερμά συγχαρητήρια του ενθουσιασμένου Ποιμενάρχη μας.

IMG 4022

 

IMG 4067

 

IMG 4158

 

IMG 4079

 

IMG 4172

 

IMG 4190

 

IMG 4177

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ