ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/8/2017:ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΝ ΤΡΙΣΑΓΙΟΝ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΥΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ.

 

114 7482

Σήμερα, 16 Αυγούστου 2017, ημέρα της συμπληρώσεως ένδεκα (11) ετών από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος (Καρανικόλα) εψάλη Ιερόν Μνημόσυνον μετά παραθέσεως κολλύβων εις το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής κατά την Θ. Λειτουργία, η οποία τελείται καθημερινά σ᾿ αυτό.

Περί την 11ην π. μ. ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στο αυτό Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο με την παρουσία του π. Αγαπίου Δρίτσα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ως και όλων των Κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως ετέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Παντελεήμονος και του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, ο οποίος επι δωδεκαετίαν όλην διηκόνησε την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, κάνοντας μνεία της πολυκάρπου διακονίας και προσφοράς των στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Είθε ο Κύριος να αναπαύει τας ψυχάς αυτών «εις χώραν ζώντων και εν τη γή των πραέων».    

 

114 7488