ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ «Παύλου ‘’σφραγίς’’ Η Κορίνθου Εκκλησία στο χρόνο» ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012»

«ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/6/2012

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ

«Παύλου ‘’σφραγίς’’ Η Κορίνθου Εκκλησία στο χρόνο»

ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ   

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012».

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και μετά την Πανηγυρική Έναρξη των «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2012» στην Αρχαία Κόρινθο συνεχίσθηκαν οι Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου το απόγευμα στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», εκεί πραγματοποιήθηκε σε σύντομη και σεμνή τελετή  η παρουσίαση του Τόμου, που εξέδωσε η Ι. Μητρόπολή μας, με  τον τίτλο: «Παύλου ‘’σφραγίς’’ Η Κορίνθου Εκκλησία στο χρόνο». Την παρουσίαση του Τόμου έκανε ο συγγραφέας του κ. Χρ. Καραγιάννης, Λέκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος και επιγραμματικά αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του τόμου ευχαριστήσας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την τιμή να του αναθέσει την συγγραφή. Στην συνέχεια ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και αυτός Λέκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στην δισχιλιετή περίπου συνεχή ιστορία της Τοπικής μας Εκκλησίας, που από την εποχή του Αποστόλου Παύλου έως και σήμερα συνεχίζει την πορεία Της δίδοντας την μαρτυρία Ιησού Χριστού με την παρατήρηση ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη Τοπική Εκκλησία είχε αιρετικές αποκλίσεις και ότι ήταν πάντοτε οδηγός στην υγιαίνουσα διδασκαλία και τη λειτουργική της ζωή.

Στην παρουσίαση του Τόμου τιμητικά πλην των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, παρευρέθησαν και οι Σεβ. Μητροπολίτης  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργήσαντας στην συγγραφή και στην παρουσίαση του Τόμου, τους παρισταμένους Αρχιερείς και πιστούς αλλά και τον Απόστολο Παύλο για τις εμφανείς ευλογίες Του στην Τοπική μας Εκκλησία και στους Κορινθίους, οι οποίοι υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι «η σφραγίς» της αποστολής Του.

Στην έξοδό τους οι παριστάμενοι έλαβαν δωρεάν τον εκδοθέντα Τόμο.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ