ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ Ι. ΕΙΚΟΝΟΣ.

 

20160521 203507

Στην Ι. Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου ε. έ., ώστε να εορτάσει την πανήγυρη της ευρέσεως της θαυματουργής Ι. Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου συνοδευόμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Από την Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος παρέστησαν στον Εσπερινό οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Γρηγόριος Κλεούδης και π. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυκας, ενώ στην Θ. Λειτουργία ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας, ώστε να Λειτουργήσει στην Ι. Μονή μαζί με τους συνοδούς Κληρικούς του και μίλησε για την Θαυματουργική εύρεση της Ι. Εικόνος, καθώς και την επέτειο των Εγκαινίων του Καθολικού. Κατέληξε ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χριστοδούλη Μοναχή και στους παρισταμένους πιστούς, που παρά την συνεχή και έντονη βροχόπτωση προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα και να λειτουργηθούν, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να είναι Σκέπη και βοήθεια στην ζωή τους.        

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ