ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ Ι. ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

     Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως μας ότι μετά από κοινή σύσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου με τους Ιερείς – Εφημερίους των Ι. Ενοριακών Ναών της πόλεως Κορίνθου και αφού έλαβαν υπ᾿ όψιν τους τις πνευματικές, ψυχικές και Λειτουργικές ανάγκες των Χριστιανών της πόλεως μας, αποφασίσθηκε να ισχύσει και να γνωστοποιηθεί ευρύτερα  η παλαιότερη απόφαση του Ποιμενάρχου μας ότι, χωρίς να παύσουν να τελούνται οι Ι. Ακολουθίες του νυχθημέρου εις όλους τους Ι. Ναούς της πόλεως μας, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θα τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας (Θ. Λειτουργία) τουλάχιστον σε δύο (2) Ιερούς Ναούς της πόλεως Κορίνθου.

Συγκεκριμένα θα προσφέρεται η Θ. Ευχαριστία:

1) στο προσφάτως ανακαινισμένο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής (πρώην Ιερατικής Σχολής)

και 2) εκ περιτροπής , στους παρακάτω Ενοριακούς Ι. Ναούς της Πόλεως μας,

σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΑ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

ΤΡΙΤΗ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΜΕΤ. ΣΩΤΗΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

 

Καλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όπως εκμεταλλευόμενοι και αυτές τις λατρευτικές ευκαιρίες, που προσφέρει η Ι. Μητρόπολίς μας, συμμετέχουν στις Θ. Λειτουργίες για να λαμβάνουν τον Αγιασμό και την Χάρι, την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού στην ζωή τους και μάλιστα κατά τις κρίσιμες ημέρες που διερχόμαστε.