Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ.

 

115 4876

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε χθες Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου.

Στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς πιστούς αναφέρθηκε στις προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, που σκοπό τους έχουν να μεταδίδουν στους πιστούς το Τίμιο Σώμα και το Άχραντο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, κατά την διάρκεια των «πανσέπτων» ημερών του Αγίου Τεσσαρακονθήμερου, ώστε να παραμένουν ενωμένοι με την λογική «ποίμνη» Του και να αναδειχτούν κληρονόμοι της αιωνίου Βασιλείας Του. Επιπρόσθετα, ανέλυσε τον Μεγάλο Κανόνα, το ποίημα του Αγίου Ανδρέου, επισκόπου Κρήτης, όπου μέσα στους στίχους του παρουσιάζεται η περιπέτεια του ανθρώπου που ενώ αρχικώς αποποιείται τον Θεό και αδιαφορεί για την παρουσία Του, ακολούθως το μετανιώνει και ψάχνει να βρει τον δρόμο προς την σωτηρία και την θέση του κοντά στον Κύριο και Θεό μας.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος στον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, στους αδελφούς της Ι. Μονής και στους παρισταμένους πιστούς συμπεριλαμβανομένων και Ενοριτών εκ του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, οι οποίοι προσήλθαν με την συνοδεία των Ιερέων τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ και π. Ιωακείμ Βασιλάκου, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!    

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ