Ο ΠΡΩΤ/ΡΟΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

104 1459

 

«Το αντιαιρετικό έργο στην τοπική μας Εκκλησία» ήταν το θέμα, το οποίο ανέπτυξε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος κ. Ιωάννης Δελημπαλτάς, υπεύθυνος του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην προγραμματισμένη συνάντηση της Κατηχητικής προσπάθειας πνευματικού καταρτισμού της Παυλείου Αποστολικής Εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, στην Κροκίδειο αίθουσα.

Ο π. Ιωάννης με εύληπτο λόγο ανέλυσε τις περισσότερες αιρετικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στα όρια της Ι. Μητροπόλεως μας αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις  ομάδες  των Προτεσταντών - Διαμαρτυρωμένων και στις δοξασίες τους, στις παραθρησκευτικές αιρέσεις των «μαρτύρων του Ιεχωβά» και των «Πεντηκοστιανών», στους Βουδιστές, στην φερόμενη ως «Αποστολική εκκλησία του Χριστού Κορίνθου» και τέλος στους σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες. Η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, η Εκκλησία του Χριστού, σημείωσε  εύστοχα ο π. Ιωάννης, φυλάσσει και διδάσκει ανελλιπώς την αλήθεια επί 2000 χρόνια μαχόμενη την αιρετική πλάνη. Είναι η μόνη που μπορεί να ερμηνεύει αυθεντικά την Αγία Γραφή, να διδάσκει την αλήθεια και να σώζει τον άνθρωπο, ο οποίος οφείλει να διαφυλάττει ακέραια την Ορθόδοξη Πίστη, την στηριζομένη στην Αγία Γραφή και την Ιερά παράδοση.

Τον υπεύθυνο του Γραφείου επί των Αιρέσεων π. Ιωάννη συνεχάρη, μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και εξέφρασε  την αγωνία  του για την ευόδωση της προσπάθειας, που καταβάλλεται  από την Ιερά Μητρόπολη μας και τα στελέχη της, για την διαφώτιση και την διαφύλαξη του ποιμνίου απο τους εχθρούς της αληθείας. Κλείνοντας την σύναξη δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή του ακροατηρίου, στο ότι εμείς, οι Κορίνθιοι, (γνήσια πνευματικά τέκνα του Αποστόλου Παύλου, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία ), υπάρχουμε και είμαστε μέλη της Μίας ,Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, η οποία έχει το Πνεύμα το Άγιο, το Οποίο την συνέχει και την οδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωαν. Ιστ΄, 13).


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ