ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΑΠΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ) Ο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ».

 

Χθες Δευτέρα, 11η Δεκεμβρίου 2017, κατέλειπε τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο και ανεπαύθη εν Κυρίω, σε ηλικία 84 ετών, ο πολιός Γέρων παπα – Γιάννης (Παπαντωνίου), ο Πνευματικός. Υπήρξε ο εκλιπών ακούραστος Λευΐτης αναπαύων στο «Επιτραχήλι» του πλήθος ανθρώπων, που κατέφευγαν προς εξομολόγηση, αλλά και επιστηριγμό, παρά το γεγονός της συνταξιοδοτήσεώς του εκ της ενεργούς υπηρεσίας και το φιλάσθενο που τον χαρακτήριζε.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 17ην -6-1962 και Πρεσβύτερος την 8ην – 7-1962 στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου υπό του Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Προκοπίου του Τζαβάρα και υπηρέτησε ως Εφημέριος από 9ης-7-1962 έως 13ης-7-1971 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στεφανίου, από 13-7-1971 έως 1-5-1975 στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου και επί 22 συναπτά έτη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Εγένετο Πνευματικός την 8ην- 4-1970, υπήρξε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας και Διοικητικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Αναστασίας Ποσειδωνίας. Την 1ην-1-1985 έλαβε το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου υπό του Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος του Καρανικόλα και επί 20ετίαν όλη διακόνησε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.

Ήταν πατέρας τριών (3) τέκνων και αξιώθηκε από τον Θεόν να ᾿δεί τον ένα του γυιό Μοναχό και Πρεσβύτερο στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου, στο Άγιον Όρος.

Κωλυομένου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου να παρευρεθεί στην Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα ψαλλεί σήμερα την 2αν μ. μ. και που θα προστεί αντί προσώπου του ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, περί την 12ην μεσημβρινήν ετέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον επί της σορού του μακαριστού, πλαισιούμενος υπο των Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως μας και κ. Αρκαδίου Ραζνύ, των Αιδεσ. κ. Ιωάννη Δελημπαλτά, κ. Δημητρίου Στεργιόπουλου, Εφημερίων του ως άνω Ιερού Ναού, κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, κ. Βασιλείου Μητρογιάννη, κ. Ιωάννη Χαμάλη, και των Διακόνων του κ. Νικολάου Βαρδουνιώτη και κ. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Στην Πρεσβυτέρα Βασιλική, στα παιδιά του και στους Πιστούς, που αμέσως συνέρρευσαν για να αποδώσουν τον σεβασμό τους στο αοίδιμο «Πνευματικό» τους και να λάβουν την ευχή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας απεύθυνε λόγους παραμυθητικούς, ομιλών περί της αξίας της Ιερωσύνης και της προσωπικότητος του εκλιπόντος.

Η ταφή του μακαριστού παπα – Γιάννη του «Πνευματικού» θα γίνει κατά την επιθυμία του και την σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στο Κοιμητήριο της Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίου Δημητρίου Στεφανίου, την οποία αόκνως διακόνησε ως λειτουργός.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!